Een regel van programmacontrole toevoegen

Zo kunt u een regel van Programmacontrole toevoegen via Kaspersky Security Center:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Managed devices in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de relevante clientcomputers behoren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Policies.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid en dubbelklik om de beleidseigenschappen te openen.
  5. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het beleidsvenster.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Programmacontrole.

6. Klik op Toevoegen.

Het venster Regel van Programmacontrole wordt geopend.

7. Doe een van de volgende acties:
    • Als u een nieuwe categorie wilt maken:
      1. Klik op Categorie maken.

De wizard voor het aanmaken van een gebruikerscategorie wordt gestart.

2. Volg de instructies van de wizard voor het aanmaken van een gebruikerscategorie.
      3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Categorie de aangemaakte programmacategorie.
    • Als u een bestaande categorie wilt bewerken:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Categorie de aangemaakte programmacategorie die u wilt bewerken.
      2. Klik op Eigenschappen.
      3. Wijzig de instellingen van de geselecteerde programmacategorie.
      4. Sla uw wijzigingen op.
      5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Categorie de aangemaakte programmacategorie die u als basis wilt gebruiken om een regel aan te maken.
  8. Klik in de tabel Houders en hun rechten op de knop Toevoegen.
  9. Geef in het venster dat opent de lijst met gebruikers en/of groepen gebruikers op waarvoor u wilt instellen dat ze programma's uit de geselecteerde categorie mogen starten.
  10. In de tabel Houders en hun rechten doet u het volgende:
    • Als u wilt toestaan dat gebruikers en/of groepen gebruikers programma's uit de geselecteerde categorie mogen starten, schakelt u het selectievakje Toestaan bij de relevante rijen in.
    • Als u niet wilt toestaan dat gebruikers en/of groepen gebruikers programma's uit de geselecteerde categorie mogen starten, schakelt u het selectievakje Weigeren bij de relevante rijen uit.
  11. Schakel het selectievakje Weigeren voor andere gebruikers in als u wilt instellen dat alle gebruikers die niet in de kolom Houder verschijnen en die geen lid zijn van de opgegeven groep gebruikers in de kolom Houder geen programma's mogen starten die tot de geselecteerde categorie behoren.
  12. Als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security programma's uit de geselecteerde programmacategorie beschouwt als vertrouwde updaters die andere uitvoerbare bestanden mogen aanmaken die daarna mogen worden uitgevoerd, schakelt u het selectievakje Vertrouwde updaters in.

Wanneer de instellingen van Kaspersky Endpoint Security worden gemigreerd, wordt de lijst met uitvoerbare bestanden die wordt gemaakt door vertrouwde updaters ook gemigreerd.

13. Sla uw wijzigingen op.

Een regel van Programmacontrole toevoegen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op de knop Geblokkeerde programma's of Toegestane programma's .

Hiermee wordt de lijst met regels van programmacontrole geopend.

4. Klik op Toevoegen.

U ziet nu het venster Regel van Programmacontrole.

5. Definieer op het tabblad Algemene instellingen de belangrijkste instellingen van de regel:
    1. Typ in het veld Regelnaam de naam van de regel.
    2. Voer in het veld Beschrijving een beschrijving van de regel in.
    3. Maak of bewerk een lijst met gebruikers en/of groepen gebruikers die al dan niet programma's mogen starten die aan de activeringsvoorwaarden van de regel voldoen. Klik hiervoor op de knop Toevoegen in de tabel Houders en hun rechten.

De regel geldt standaard voor alle gebruikers.

Als er geen gebruiker in de tabel is opgegeven, kan de regel niet worden opgeslagen.

4. Gebruik in de tabel Houders en hun rechten de schakelaar om het recht in te stellen van gebruikers om programma's te starten.
    5. Selecteer het vakje Weigeren voor andere gebruikers als u wilt dat de toepassing voorkomt dat programma's die voldoen aan de voorwaarden voor het activeren van regels worden uitgevoerd voor alle gebruikers die niet vermeld staan in de lijst Houders en hun rechten en die geen lid zijn van gebruikersgroepen vermeld in de tabel Houders en hun rechten.

Als het selectievakjeWeigeren voor andere gebruikers is uitgeschakeld, controleert Kaspersky Endpoint Security niet de opstart van programma's door gebruikers die niet zijn opgegeven in de tabel Houders en hun rechten en die niet behoren tot opgegeven groepen gebruikers in de tabel Houders en hun rechten.

6. Selecteer het vakje Vertrouwde updaters als u wenst dat Kaspersky Endpoint Security programma's die voldoen aan de triggervoorwaarden van de regel beschouwt als vertrouwde updaters. Vertrouwde updaters zijn programma's die andere uitvoerbare bestanden mogen maken die daarna mogen worden uitgevoerd.

Als een programma meerdere regels activeert, stelt Kaspersky Endpoint Security de optie Vertrouwde updaters in als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• Alle regels regels staan het uitvoeren van het programma toe.
      • Minstens een regel heeft het selectievakje Vertrouwde updaters ingeschakeld.
  6. Maak of bewerk op het tabblad Voorwaarden: N de lijst met inclusievoorwaarden voor activering van de regel.
  7. Maak of bewerk op het tabblad Uitzonderingen: N de lijst met exclusievoorwaarden voor activering van de regel.

Wanneer de instellingen van Kaspersky Endpoint Security worden gemigreerd, wordt de lijst met uitvoerbare bestanden die wordt gemaakt door vertrouwde updaters ook gemigreerd.

8. Sla uw wijzigingen op.